6. Povijest

Mjesto je znano još iz rimskog doba  kao  Aquae Vivae,  na čijim su termalnim izvorima rimske legije vidale rane i prikupljale snagu za vrijeme svojih pohoda po Europi. Godine 1856. Krapinske Toplice dobivaju prvog liječnika, dr. Leopoda Tanzera, a njihov tadašnji vlasnik, Jakob Badl (na slici)

Povijest

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

započeo je 1859. graditi prvu zgradu današnje bolnice sa 75 kreveta. Dovršena već iduće 1860. godine, bila je u to doba moderno lječilište.

 

Povijest 

 

 

 

 

 

 

 

 

1956. godine osnovan je Odjel za reumatske bolesti i ortopedsku rehabilitaciju,a daljnjim je razvojem lječilište preraslo u bolnicu za reumatske bolesti rehabilitaciju. 1976. dovršena je i nova bolnička zgrada s 250 kreveta, a 1988.godine izgrađen je i suvremeno uređen novi bolnički odjel sa 130 jednokrevetnih i 70 dvokrevetnih soba.

 

Povijest Uz stalno obnavaljanje i rekonstrukciju postojećih prostora, godine 1997. dograđeni su, uređeni i opremljeni prostori Specijalne bolnice za kardiovaskularnu kirugiju "Magdalena". 2006. otovrena je privatna poliklinika za hemodijalizu "Vita", a početkom 2008. i Specijalna bolnica za ortopedsku kirurgiju "Akromion".