8. O mjestu

O mjestu Krapinske Toplice, čuveno termalno lječilište i jedan od najidiličnijih kutaka Hrvatskog Zagorja, smještene među pitomim zagorskim “bregima”. Od Zagreba su udaljene 46 (od čega je 14 km moderne autoceste), a od Maribora 76 km. Samo mjesto je u kotlini otvoreno prema jugu, na nadmorskoj visini od 164 m. Klima je kontinentalna, sa srednjom temperaturom ljeti 18,9 C, a zimi 2 C.

Mjesto je poznato po prirodnoj ljekovitoj vodi od davnina i tu je sredinom prošlog stoljeća izgrađeno poznato termalno lječilište. Četiri izvora hipertermalne vode, temperature do 39 do 41 st.C, a vodu karakterizira i kalcij, magnezij i hidrokarbonat.

 

O mjestu

Medicinski programi temelje se na primjeni prirodnih ljekovitih sredstava (ljekovita hipertermalna voda i prirodno ljekovito blato - fango)

 

O mjestu

 

O mjestu i primjeni svih modrenih postupaka fizikalne medicine i rehabilitacije.

Bolnica raspolaže s kompletnom modernom medicinskom dijagnostikom koja je potrebna u svrhu liječenja i praćenja rezultata liječenja.

 

 

 

Osim programa liječenja i rehabilitacije te hotelsko ugostiteljske djelatnosti u Krapinskim Toplicama uspješno se provode i medicinski programirani aktivni odmori koji se sastoje od medicinskog i sportskog dijela.

Gostima stoji na raspolaganju veliki sportsko-rekreacijski centar površine 5000 kvadratnih metara sa čak 11 bazena, od čega 4 otvorena i šest zatvorenih. U sklopu tog zelenog kompleksa su igrališta za tenis, stolni tenis, mini golf, odbojku na pijesku, mali i veliki nogomet, košarku, dječje igralište, automatska kuglana.

Nude se i velike mogućnosti izbora izleta o obližnja mjesta gdje se mogu razgledati poznati kulturno-povijesni lokaliteti.

 

O mjestu 

 

Ukupni smještajni kapaciteti u mjestu iznose 1200 ležajeva, od čega 500 u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama i apartmanima.